Samenwerking

Samenwerkingen

Kraamzorg Het Zonnetje werkt samen met diverse partners, waarvan kraamzorg Het Maantje een hele belangrijke is. Onze samenwerkingen kunnen jou voordeel en gemak geven. 

Verloskundigen

De verloskundige zal je tijdens de zwangerschap, de bevalling, maar ook het kraambed begeleiden. Zij is medisch deskundig op dit gebied en zal jouw coach zijn, waar je met al je vragen terecht kunt. Bij de verloskundige zul je één of meerdere echo’s krijgen om de duur van je zwangerschap te bepalen en bovendien de ontwikkeling van je kindje te controleren.

Wij hebben goede contacten en samenwerkingen met alle verloskundigen in onze regio.

Lactatiekundigen

Wij hebben een samenwerking met 2 lactatiekundigen: 

Alexandra Knijnenburg van borstvoedingscentrum Vitanova is een van de eerste lactatiekundigen van Nederland en officieel geregistreerd bij het IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) sinds 1993. Ook stond zij aan de wieg van de Nederlandse beroepsvereniging van Lactatiekundigen (NVL). 

Klanten van Kraamzorg Het Zonnetje kunnen in haar borstvoedingscentrum Vitanova terecht voor borstvoedingscursussen. In overleg met onze kraamverzorgende is Alexandra tijdens de kraamweek bereikbaar voor vragen of problemen met de borstvoeding. Telefonische adviesvragen zijn kosteloos. Het is ook mogelijk dat Alexandra bij je thuis komt (vergoed door zorgverzekeraars).

Anouk Bolhaar van Mamavitaal borstvoedingscentrum is tevens geregistreerd bij IBCLC. 

Persoonlijke note Anouk: De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als baby. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals verwacht, dan kan wat extra hulp en ondersteuning je helpen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. 

Als lactatiekundige is Anouk specialist op het gebied van borstvoeding en kan zij jou daarbij de juiste begeleiding geven. 
Anouk is ruim 10 jaar werkzaam als lactatiekundige. Ze is een moeder van 4 kinderen. Toen haar 1e kindje geboren werd, was ze al lactatiekundige. In theorie wist ze alles al, maar in de praktijk heeft ze toen nog een hoop moeten leren. Als lactatiekundige IBCLC heeft ze ondertussen ontzettend veel ervaring in de begeleiding van mama & baby bij borstvoeding. Dit samen met haar eigen ervaring als moeder van 4 borstvoedingskindjes kan ze zeggen dat ze écht haar roeping heeft gevonden. En dat is andere moeders helpen met het geven van borstvoeding, zodat ook jij vol vertrouwen en met veel plezier je baby borstvoeding kan geven. 

Bij Mama Vitaal kan je terecht voor:
* Het maken van een persoonlijk borstvoedingsplan in je zwangerschap (een prenataal borstvoedingsconsult wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering).
* Het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, zodat jij en je baby voor de beste start kunnen gaan (De borstvoedingscursus vindt online & op verschillende locaties plaats). Kijk voor meer informatie op www.mamavitaal.nl

In overleg met onze kraamverzorgenden is Anouk tijdens jouw kraamweek bereikbaar voor vragen of problemen met de borstvoeding.

Anouk komt voor een (prenataal) borstvoedingsconsult bij je thuis. Waar Anouk zich echt in onderscheidt, ten opzichte van haar collega’s,  is dat ze volledige zorg biedt. Haar begeleiding houdt niet op na 1 consult. Juist in die periode daarna helpt ze je via whats app om de tips en adviezen ook echt tot een succes te maken met eventueel een aansluitend telefonisch gesprek. Anouk ziet graag iedere moeder haar borstvoedingsdoel halen. 

 

 

Privélessen zwangerschapsyoga

Kraamzorg Het Zonnetje heeft een zwangerschapsyogadocent in dienst ,speciaal voor onze gezinnen. Zij kan jou privé zwangerschapsyogalessen geven bij u thuis. Je hoeft zelf de deur niet uit, de docent komt namelijk lekker naar jou toe. Zij is overdag, in de avond en in het weekend beschikbaar. 

Kosten
2 privélessen van 1,5 uur kost normaliter € 190 euro.

Speciaal voor onze gezinnen hebben wij een speciale actie zodat je (bijna) kosteloos van onze mooie lessen gebruik mag maken. Heeft u interesse in zwangerschapsyoga? Stuurt u ons dan een mail met uw naam en telefoonnummer en dan neemt onze yogadocente contact met u op. U kunt de mail sturen naar intakezonnetje@gmail.com

Waarvoor is zwangerschapsyoga bestemd?
Het is fijn om je goed voor te bereiden op de bevalling en alles wat er komen gaat. Als je voor een zwangerschapscursus (deels) verzekerd bent, zal je zorgverzekeraar ook de privélessen (deels) vergoeden. De lessen geeft onze docent bij jou thuis. Het voordeel hiervan is dat je waarschijnlijk een groot deel van de bevalling ook thuis zult zijn en het is handig om oefeningen te doen die je misschien ook kunt doen tijdens dat deel van je bevalling. Met twee privélessen voor jezelf en/of met je partner kan je al goed voorbereid zijn.

Wat leer je?
We behandelen o.a. de fasen van de bevalling, het opvangen van de weeën, pershoudingen, wat je partner voor je kan betekenen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en kunnen we er, omdat het privélessen zijn, maatwerk van maken. Na deze lessen zie je vol vertrouwen de bevalling tegemoet.

Ook bij een tweede of volgende bevalling is het zinvol om je voor te bereiden.

Wanneer?
Wij adviseren je om voor de 34ste week deze lessen te volgen, bijvoorbeeld tussen week 30 en 35 van je zwangerschap. Meestal volgt de vrouw één les voor zichzelf, zonder partner, waarin we veel oefeningen doen en waarin we o.a. de basis van de ademhalingstechnieken behandelen. En dan daarna, 1 week of 2 weken later de partnerles. Tijdens de partnerles gaat onze docent alles vertellen, hoe het kan gaan tijdens je bevalling, dus de praktische kant en hoe jouw partner je kan ondersteunen qua support, zodat je samen goed voorbereid bent.

 

Lactatiekundigen

Digitale voorlichting in samenwerking met Babybalance

Bij kraamzorg Het Zonnetje bieden wij, als aanvulling op fysieke kraanzorg, de mogelijkheid om gebruik te maken van digitale voorliching en instructie en het wordt helemaal vergoed door jouw zorgverzekeraar. Je hoeft hier ook geen eigen bijdrage over te betalen.

Betrouwbare digitale steun

Voor de digitale voorlichting en instructie maken wij gebruik van het platform Babybalance. Wij werken samen met dit platform om jou betrouwbare digitale steun te bieden.

Het platform biedt instructievideo’s die voorlichting geven over uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan de zwangerschap, kraamperiode en de eerste drie maanden van de baby. Je vindt de video’s op de website van Babybalance of bekijk ze in de Babybalance-app. Download de app voor Apple of Android. De video’s zijn gebaseerd op protocollen waar we in de kraamzorg mee werken en getoetst door de zorgverzekeraars. Zo ben je er altijd en overal zeker van dat je de juiste informatie krijgt.

Daarnaast biedt Babybalance per trimester een e-magazine boordevol informatie. Ook is er een actief social media platform en zelfs een kennisquiz. Dit alles krijg je vanaf het moment dat je zwanger bent tot en met 3 maanden na je uitgerekende datum. Na deze datum stopt het account automatisch.

Lees onze digitale folder voor meer informatie. klik hier

Mediplus kraamhulpmiddelen

Heb je de juiste middelen nodig tijdens je kraamperiode?

Voor en tijdens de kraamperiode komen hulpmiddelen als bedverhogers (klossen), een ruggesteun, ondersteek, douchekruk of badplank goed van pas.

Deze kraamhulpmiddelen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kraamzorg Het Maantje heeft voor jou in MediPlus hulpmiddelen een samenwerkingspartner gevonden. 
Mediplus draagt zorg voor de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

De bezorging en het ophalen van bovenstaande kraamhulpmiddelen is gratis. Hoe makkelijk is dit! 

Tijdens de intake zullen wij een en ander aan jou toelichten.

Door deze samenwerking word je ontzorgd. MediPlus neemt ten alle tijden contact met je op en draagt zorg dat de hulpmiddelen bij jou aanwezig zijn.