Samenwerking

Samenwerkingen

Kraamzorg Het Zonnetje werkt samen met diverse partners, waarvan kraamzorg Het Maantje een hele belangrijke is. Onze samenwerkingen kunnen jou voordeel en gemak geven. 

Verloskundigen

De verloskundige zal je tijdens de zwangerschap, de bevalling, maar ook het kraambed begeleiden. Zij is medisch deskundig op dit gebied en zal jouw coach zijn, waar je met al je vragen terecht kunt. Bij de verloskundige zul je één of meerdere echo’s krijgen om de duur van je zwangerschap te bepalen en bovendien de ontwikkeling van je kindje te controleren.

Wij hebben goede contacten met vele verloskundigen.

Privélessen Zwangerschapsyoga

Met veel plezier geeft Petra Lemans al meer dan 15 jaar zwangerschapsyoga als voorbereiding op de bevalling. Privélessen geeft zij bij jou thuis tussen week 25 en 35 van je zwangerschap. Yoga brengt lichaam en geest in balans en door het leren van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen ben je goed voorbereid op de bevalling en geboorte van je kind. Als je hiervoor verzekerd bent, kan je de kosten declareren bij je zorgverzekeraar. De kans dat dit vergoed wordt is zeer groot. Tevens is zij een gediplomeerd babymassage docent en leert zij graag hoe je je kindje kunt masseren. Voor kraamzorg Het Zonnetje geldt een voorrangsregeling. 

Voor informatie:

www.petralemans.nl 
Tel: 06-38824988
petralemans@ziggo.nl

Lactatiekundigen

Wij hebben een samenwerking met 2 verloskundigen: 

Alexandra Knijnenburg van borstvoedingscentrum Vitanova is een van de eerste lactatiekundigen van Nederland en officieel geregistreerd bij het IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) sinds 1993. Ook stond zij aan de wieg van de Nederlandse beroepsvereniging van Lactatiekundigen (NVL). 

Klanten van Kraamzorg Het Zonnetje kunnen in haar borstvoedingscentrum Vitanova terecht voor borstvoedingscursussen. In overleg met onze kraamverzorgende is Alexandra tijdens de kraamweek bereikbaar voor vragen of problemen met de borstvoeding. Telefonische adviesvragen zijn kosteloos. Het is ook mogelijk dat Alexandra bij je thuis komt (vergoed door zorgverzekeraars).

Anouk Bolhaar van Mamavitaal borstvoedingscentrum is tevens geregistreerd bij IBCLC. 

Persoonlijke note Anouk: De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als baby. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals verwacht, dan kan wat extra hulp en ondersteuning je helpen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. 

Als lactatiekundige is Anouk specialist op het gebied van borstvoeding en kan zij jou daarbij de juiste begeleiding geven. 
Anouk is ruim 10 jaar werkzaam als lactatiekundige. Ze is een moeder van 4 kinderen. Toen haar 1e kindje geboren werd, was ze al lactatiekundige. In theorie wist ze alles al, maar in de praktijk heeft ze toen nog een hoop moeten leren. Als lactatiekundige IBCLC heeft ze ondertussen ontzettend veel ervaring in de begeleiding van mama & baby bij borstvoeding. Dit samen met haar eigen ervaring als moeder van 4 borstvoedingskindjes kan ze zeggen dat ze écht haar roeping heeft gevonden. En dat is andere moeders helpen met het geven van borstvoeding, zodat ook jij vol vertrouwen en met veel plezier je baby borstvoeding kan geven. 

Bij Mama Vitaal kan je terecht voor:
* Het maken van een persoonlijk borstvoedingsplan in je zwangerschap (een prenataal borstvoedingsconsult wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering).
* Het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, zodat jij en je baby voor de beste start kunnen gaan (De borstvoedingscursus vindt online & op verschillende locaties plaats). Kijk voor meer informatie op www.mamavitaal.nl

In overleg met onze kraamverzorgenden is Anouk tijdens jouw kraamweek bereikbaar voor vragen of problemen met de borstvoeding.

Anouk komt voor een (prenataal) borstvoedingsconsult bij je thuis. Waar Anouk zich echt in onderscheidt, ten opzichte van haar collega’s,  is dat ze volledige zorg biedt. Haar begeleiding houdt niet op na 1 consult. Juist in die periode daarna helpt ze je via whats app om de tips en adviezen ook echt tot een succes te maken met eventueel een aansluitend telefonisch gesprek. Anouk ziet graag iedere moeder haar borstvoedingsdoel halen. 

 

Mediplus kraamhulpmiddelen

Heb je de juiste middelen nodig tijdens je kraamperiode?

Voor en tijdens de kraamperiode komen hulpmiddelen als bedverhogers (klossen), een ruggesteun, ondersteek, douchekruk of badplank goed van pas.

Deze kraamhulpmiddelen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kraamzorg Het Maantje heeft voor jou in MediPlus hulpmiddelen een samenwerkingspartner gevonden. 
Mediplus draagt zorg voor de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

De bezorging en het ophalen van bovenstaande kraamhulpmiddelen is gratis. Hoe makkelijk is dit! 

Tijdens de intake zullen wij een en ander aan jou toelichten.

Door deze samenwerking word je ontzorgd. MediPlus neemt ten alle tijden contact met je op en draagt zorg dat de hulpmiddelen bij jou aanwezig zijn.